Un articol excelent de pe iqads.ro.
Citez concluzia:

Lasand la o parte problemele angajatorilor – (se descurca ei! ;) ), imi permit sa dau cateva sfaturi celor care vor sa lucreze in industria asta:
1. Specializati-va! – epoca celor care stiau de toate, de la C++, Photoshop, php la Corel si Dreamweaver a trecut de mult.
2. Jucati-va cu un blog, site, reclama contextuala etc. INAINTE sa aplicati la un job.
3. Cautati informatii despre specializarile din online si intelegeti ce inseamna fiecare INAINTE sa aplicati. Nu ai foarte multe sanse sa fii chemat la interviu daca aplici si pentru programator, designer, account si project manager la aceeasi companie.
4. Cititi. Mult. In fiecare zi. Internetul e plin de chestii cool din domeniu.
5. Invatati engleza. Serios, nu e o gluma. Trebuie sa fii capabil sa intelegi o prezentare a lui Steve Jobs fara subtitrare. Si cei mai multi dintre aplicanti in prezent ar avea probleme sa inteleaga pana si un film cu Van Damme.
6. Daca sunteti intr-adevar buni, daca aveti experienta si sunteti siguri pe valoarea voastra, cereti mult! Fiti obraznici, plusati la maxim, intindeti coarda, jupuiti companiile! Angajatii fac regulile in piata asta, pentru moment. Daca va tine, profitati!