In ultima saptamana am dublat numarul interviurilor la care am participat pana acum (de data asta fiind in postura de intervievator si nu de intervievat), fapt ce m-a facut sa meditez mai adanc asupra propriului meu comportament in postura de candidat.

Una din concluziile trase este ca am prea putine intrebari pregatite pentru interlocutor (probabil fiindca pornesc de la premisa ca orice ar fi de facut, merge facut intr-un mod sau altul :) )
Totusi, cu proxima ocazie in care voi fi din nou candidat, in mod sigur imi voi alege niste intrebari dintre cele descrise in acest articol ( cu niste comentarii excelente in articol si pe LinkedIn.)
Preferatele mele la prima vedere :

  1. What exactly would my day-to-day responsibilities be? (e bine sa stii la ce sa te astepti si in general descrierea responsabilitatilor zilnice e mult mai putin ambigua decat cea a unor responsabilitati generice)
  2. When did you join? (imi poate da o idee asupra oportunitatilor de promovare)
  3. What is the biggest challenge facing the organization today? (imi place sa am o privire mai de ansamblu si problemele unei companii se propaga intotdeauna spre angajati intr-o maniera sau alta)
  4. What are the criteria that you are looking for in the successful candidate for this position? (pentru autoevaluare)